ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شهرنگار| پادزهر مدیریت شهری برای آلودگی هوا چیست؟/ نسخه‌هایی که بی جواب مانده اند! شهرداری تهران

شهرنگار| پادزهر مدیریت شهری برای آلودگی هوا چیست؟/ نسخه‌هایی که بی جواب مانده اند!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - چندین سال است که برای بیماری همچون آلودگی هوا، نسخه‌هایی تجویز شده اما بی نتیجه مانده، با این حال مدیریت شهری چه وظیفه ای دارد؟

آلودگی هوا چندین دهه است که تحت عنوان معضل شناخته می شود، خصوصا در کلانشهری مانند تهران که روزانه افراد زیادی با وسیله شخصی خود برای تردد استفاده می کنند، در هر دوره از مدیریت شهری افراد جدید می آیند و نسخه ای برای این بیمار پر حاشیه تجویز می کنند اما یا بی اثر است و یا دارای نتیجه موقت است! در صحن شورای شهر تهران هم بارها تذکر داده شده که مسئولان مربوطه باید پای کار باشند!
مهدی چمران رییس شورای شهر تهران در این باره معتقداست که وزارتخانه‌ها هر کدام وظایفی را دارند اما وقتی با آنها صحبت می‌کنیم، اعلام می‌کنند که بودجه موضوع آلودگی هوا باید از سوی مجلس پیش‌بینی شود و مجلس نیز این بودجه را پیش‌بینی نکرده است و در همین ارتباط ما انتظارمان از نمایندگان مجلس بویژه نمایندگان تهران این است که توجه ویژه‌ای را به موضوع تهران و آلودگی هوا داشته باشند چرا که آنها مجددا می‌خواهند از همین شهر تهران به عنوان نماینده انتخاب شوند و قاعدتا باید هوای تهران را داشته باشند.
در این راستا عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره وظایف مدیریت شهری در قبال آلودگی هوا طبق قانون هوای پاک، اظهار کرد که مطابق مصوبه سال 96 مجلس شورای اسلامی، 23 نهاد و دستگاه مختلف در قبال این موضوع مسئولیت دارند. شهرداری هم یکی از این 23 دستگاه است که بر اساس مفاد این قانون وظیفه دارد نسبت به ارتقای سرانه فضای سبز شهری اقدام کند؛ از سوزاندن زباله‌ها در فضای باز خودداری کند؛ زیرساخت‌های کنترل معاینه فنی خودروها را فراهم و نسبت به نوسازی ناوگان عمومی با همکاری وزارت کشور اقدام نماید. سال گذشته بیش از 1500 هکتار کمربند سبز در حاشیه شهر احداث شد. هدف‌گذاری امسال رسیدن به 2000 هکتار آن‌هم عمدتاً با درختان مُثمر و میوه است.
سخنگوی شهرداری تهران هم‌چنین به زیرساخت‌های طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا در سطح شهر پرداخت و گفت: علاوه بر افزایش مراکز معاینه فنی وسایل نقلیه در سطح شهر، امسال برای نخستین بار مراکز سیّار معاینه فنی هم راه‌اندازی شد که می‌تواند در خدمت شهروندان باشد. سال‌ها است موضوع زباله‌سوزی غیراصولی در تهران وجود ندارد، با این همه دفن زباله‌ها در مجمتع آراکوه موجبات آلودگی گسترده محیط‌زیست را در جنوب پایتخت فراهم کرده است. هم بوی تعفنی که از پسماند پخش شده، هم شیرابه‌های سمی و خطرناکی که سفره‌های آب زیرزمینی را تهدید می‌کند.
محمدخانی به نهایی شدن تفاهم احداث زباله‌سوزهای مُدرن در تهران اشاره و تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای سفر اخیر هیأت مدیریت شهری به چین، خریداری این دستگاه‌ها بود. به نظر می‌رسد با راه‌اندازی مجتمع 6000 تُنی زباله‌سوز در تهران، معضلات آرادکوه به‌طور قابل توجهی حل و فصل شده و مشکلات زیست‌محیطی کاهش می‌یابد. در حوزه نوسازی ناوگان عمومی نیز شهرداری تهران برای تهیه 3000 دستگاه اتوبوس صفر با تولیدکنندگان داخلی قراردادی به ارزش 28 هزارمیلیارد تومان امضا کرده است. با ورود این اتوبوس‌ها عملاً ظرفیت ناوگان اتوبوس‌رانی شهرمان دو برابر خواهد شد.
وی با یادآوری تلاش‌های مدیریت شهری ششم پایتخت برای گسترش زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی، بیان داشت: هرچه این زیرساخت‌ها اعم از اتوبوس و مترو توسعه پیدا کند، استفاده شهروندان از خودروهای تک‌سرنشین و در نتیجه ترافیک و آلودگی هوا کمتر خواهد شد.یکی دیگر از اهداف مهم مدیریت شهری، گسترش زیرساخت‌های حمل‌ونقل برقی است. در همین راستا از تابستان امسال با همکاری وزارت صمت موضوع نصب شارژرهای ویژه خودروهای برقی (با آلایندگی صفر) در نقاط مختلف شهر آغاز شد. هم‌چنین شهرداری در تلاش است تا ناوگان عمومی را به خودروهای برقی ارتقا دهد.
سخنگوی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در همین راستا در سفر اخیر به چین موضوع واردات 2000 دستگاه اتوبوس برقی در کنار واردات هزاران دستگاه وَن، تاکسی و موتورسیکلت برقی مورد توجه قرار گرفت. با مساعدت بانک مرکزی هم‌چنین موضوع تأمین «ارز» مورد نیاز برای واردات این خودروها نیز در حال حل و فصل است.
وی گفت: پیش‌بینی می‌شود با نهایی شدن مذاکرات با طرف چینی، اولین سری از اتوبوس‌های تمام‌برقی تا پیش از پایان سال وارد تهران شود، امیدواریم تا سال آینده با واردات تعداد قابل توجهی از این اتوبوس‌ها، چهره حمل‌ونقل عمومی کلانشهر تهران متحول شود. البته که کنترل آلودگی هوا موضوع فرابخشی است و طبق قانون 23 دستگاه در این حوزه مسؤلیت دارند. برای تماشای هوای پاک تنها این اقدامات کافی نیست؛ باقی دستگاه‌های متولی باید به وظایف خود از قبیل افزایش کیفیت سوخت یا جلوگیری از تردد خودروهای غیراستاندارد، اقدام نمایند.
مطالبه گری در رابطه با ایجاد یک برنامه مدون و فراهم کردن زیرساخت های لازم جهت کاهش آلودگی هوا در پایتخت توسط رسانه ها بوده و ادامه خواهد داشت اما نکته مهم این است که مدیران شهری، وزارتخانه ها، مجلس و... نباید دست روی دست بگذارند، تا دیر نشده اقدامی درست و درخور انجام دهند؛ تنها با اعلام کردن برنامه ها و وعده ها کار به جایی ختم نمی شود و نیاز به همت جمعی دارد! همتی که تا حدودی از این حجم از آلودگی هوا کم کند و مردم به ویزه کودکان و افراد سالمند ترسی بابت قدم ردن ساده در خیابان های تهران نداشته باشند! امیدواریم به زودی شاهد رسیدگی به این معضل شهری و دغدغه مندی آقایان مسئول باشیم...!
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان 
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1089444/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

فرستاده ویژه ترامپ در حال مذاکرات غیرمستقیم با حماس است

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

آنروا: بحران انسانی در غزه فراتر از تصور است

ترامپ: اوکراین باید پیشنهاد پوتین برای مذاکره را بپذیرد

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

اشغالگران از خدمت‌رسانی شهرداری غزه به فلسطینیان جلوگیری می‌کنند

جهاد اسلامی: مقاومت فلسطین بدون برقراری آتش‌بس، اسرای صهیونیست را آزاد نخواهد کرد

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

بازداشت بیش از 770 کودک زیر 18 سال در کرانه باختری از 7 اکتبر

دیدار وزیر کشور طالبان با نمایندگان چین و پاکستان درباره همکاری‌های منطقه‌ای

کرملین: استقرار صلح‌بانان اروپایی در اوکراین را نمی‌پذیریم

امیدی به احیای بانک آینده نیست؛ مجوز گزیر بدهید

معامله 94 کیلوگرم شمش طلا در 21 اردیبهشت ماه

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس

اخبار مثبت از مذاکرات امروز ایران - آمریکا در عمان: این توافق صورت گرفت

پایان دور چهارم مذاکرات هسته‌ای اعلام شد

ان‌بی‌سی: اختلاف بر سر ایران و غزه روابط ترامپ و نتانیاهو را متشنج کرده است

خبر فوری آسوشیتدپرس بعد از پایان دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا

پایان دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا؛ مذاکراتی دشوار اما مفید برای درک بهتر از مواضع یکدیگر

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

14 سالمند در غزه از گرسنگی جان دادند

اذعان ارتش هند به انهدام جنگنده‌هایش توسط پاکستان

تلفات نظامیان صهیونیست در عملیات نیروهای مقاومت در غزه

نشست ترکیه، اردن و سوریه در آنکارا برای بررسی تحولات امنیتی منطقه

خبرگزاری فرانسه: هدف حمایت اسرائیل از دروزی‌ها، تضعیف سوریه است

جزئیات تماس تلفنی جولانی با بن‌سلمان

سکه در مسیر افزایش قیمت؛ دلار 83 هزار تومان شد

صلح لرزان

از بندر تا «باغو»؛ بندرعباس 15 روز پس از انفجار